Yeast taste in ollie bollen

treecave, Apr 5, 10:48am
made some ollie bollen. they were edible but the strong yeast taste sort of spoilt it. any idea as to cause would be appreciated. used edmonds all purpose active yeast if thats any help and 3 months to go until use by date. also any ollie bollen recipes out there worth trying.

skippie1, Apr 9, 11:51am
Maybe the dough hadn't risen enough before you baked them. Or to much yeast.Do you read Dutch! saves translating the recipes.
Recept
Oliebollenbeslag

Boodschappenlijst
Basisrecept oliebollenbeslag

Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten
4 dl melk
30 gram verse gist
30 gram suiker
500 gram bloem
1 theel. zout
1 st. eieren
25 gram zachte boter

Voorbereiding
Verwarm de melk totdat deze lauw is. Meng de verkruimelde gist met de suiker en roer er een beetje melk door. Dek het af en laat het ca. 10 minuten staan totdat er bovenop luchtbellen ontstaan. (Volg bij gedroogde gist de gebruiksaanwijzing.) Zeef de bloem in een kom en meng het zout erdoor. Breek het ei in een kuiltje van de bloem, giet het gistmengsel erbij, voeg de zachte boter toe en de helft van de lauwe melk. Roer vanuit het midden totdat het een dik glad beslag is. Verdun dit al roerende met de rest van de melk. Laat het beslag afgedekt op een warme plaats minimaal 30 minuten rijzen.

Bereidingswijze
Verhit de olie in een frituurpan tot 190!C. Dompel een sauslepel of een ijsknijper even in de hete olie en schep er beslag mee uit de kom. Laat het in de olie glijden. Bak 4-5 oliebollen tegelijk. Ze keren vanzelf na 2-3 minuten. Schep ze als ze goudbruin zijn uit de pan en laat ze op keukenpapier in een vergiet afkoele

daleaway, Apr 10, 12:06am

treecave, Apr 10, 12:04pm
thanks people. i checked the recipes and they are pretty much the same as the one i was using.i wondered if there was too much yeast but they all seem to have a similar amount to what i used.just have to try again.

sgjvh, Apr 11, 8:35am
I make Ollie bullen without yeast,just use self raising flour and they turn out just fine.

elliehen, Apr 11, 8:39am
Can you post your recipe please!